artiesten en fotografen, vertrouwen speelt een rol

Gisteravond was ik namens femuz.nl bij het concert van Kelly Clarkson in de Heineken Music Hall (HMH). Net als 2 jaar geleden mochten de fotografen alleen maar foto’s nemen vanaf de mixer, laten we zeggen het mengpaneel dat vrijwel aan het einde van de zaal staat. Bij Amerikaanse artiesten komt dit steeds meer voor. Men zegt eigenlijk de media kan volstaan met een plaatje van veraf, pottekijkers willen we niet. Dat er tegenwoordig steeds meer mensen met geavanceerde compactcamera’s staan die feitelijk dan het hele concert van dichtbij kwalitatief veel betere beelden schieten laten de artiesten dan maar voor wat het is. Feit is dat fotografen dan dus voor pak hem beet 7 minuten met hele dure lenzen (soms tot 12000 euro) moeten gaan slepen om nog een acceptabel beeld te kunnen maken van die afstand. Los van het feit dat het natuurlijk hele platte beelden zijn. Dit heeft in mijn optiek (mooie beeldspraak) te maken met vertrouwen. Sinds de digitale tijd aanbrak denkt iedere debiel ( sorry voor het woord) muziekfoto’s te kunnen maken en komen mensen met weinig ethiek, weinig kwaliteit en slechte apparatuur eenvoudig bij grote concerten. Ik zie steeds vaker beelden verschijnen met microfoons voor het gezicht, slecht belicht, onscherp etc. Daarnaast staan artiesten er ook vaak niet gunstig op. Reden voor die achteruitgang is simpel: de grotere websites worden gerund door uitgeverijen en die betalen niks meer voor foto’s. En dat betekent dat er voornamelijk amateurfotografen gratis staan te werken en er geen enkele selectie op kwaliteit plaatsvindt. Het ergste is VPRO 3 voor 12 waar elke camera ok is en slechte beelden minder erg zijn dan geen beelden. Gelukkig krijgt de redactie wel betaald van belastinggeld.
Ik hoop dat het vertrouwen weer eens terug komt en probeer onderwijl wel die kwaliteit te brengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s