Eerste dagen Gent Jazz succesvol

De eerste dagen van Gent Jazz (de Belgische tegenhanger van Northsea jazz)  zijn succesvol verlopen. Een stampvolle tent bij de openingsavond met Norah Jones zorgde voor een goede start. En muzikaal 2 goede dagen erna zorgden voor het succes. In Gent geen 2 dagen propvol met optredens, maar 2 weken met vrijwel dagelijks optredens. Hierdoor hoef je niet te kiezen, maar kun je alle optredens volgen. Daarnaast biedt het terrein alles op het gebied van een hapje en een drankje en heb je volop de ruimte om in het zonnetje te relaxen. Voor veel Nederlanders misschien een beetje ver weg (1,5 tot 2 uur rijden) maar dan heb je ook iets. In de afgelopen dagen schitterende jazz gezien en gefotografeerd voor Femuz.nl (your festival and musiczine voor reviews en programma’s). Chick Corea en zijn Freedom band, maar ook het Vijay Iyver trio waren prachtig (onthoud die naam !). Norah Jones was goed maar iets teveel op de automatische piloot (zie ook het verslag op Femuz.nl) en haar ridicule persbeperkingen maakten haar de als een komeet gekomen topartiest die nu via haar management angstvallig de merchandise inkomsten op peil tracht te houden, daar waar die zelfde pers haar ooit bracht naar dit voetstuk. Over dankbaarheid gesproken. Desondanks een foto van Norah Jones.

Deze diashow vereist JavaScript.

Gent Jazz vanavond met Toots Thielemans en Stanley Clarke en vele anderen next week. check out : www.gentjazz.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s