Doel, verlaten stad nabij kerncentrale

In het Belgische stadje Doel wonen nog ongeveer 3o mensen. De overige huizen zijn verlaten en/of dichtgetimmerd of gekraakt door kunstenaars en zwervers en vol graffiti achtergelaten. De meeste voorzieningen zijn weg al komt er wel nog een bus. Ik was in Doel, sprak een paar bewoners en zag een voetbalveld met gemaaid gras en een mooi kerkje met kerkhof….. op een mooie dag… Op de achtergrond de kerncentrale. Reden waarom zo velen vertrokken… 4 dagen nadat ik in Doel was vond er een ramp plaats in Japan en vreest men nu het ergste met de kerncentrales….. Kernenergie een zegen of een tijdbom ? bekijk de foto’s !  op http://www.mauritsvanhout.com op de voorpagina een portret uit Doel…

all photo’s copyright maurits van hout

Deze diashow vereist JavaScript.

2 gedachtes over “Doel, verlaten stad nabij kerncentrale

  1. Dat Doel verlaten is heeft echt niets te maken met de nabij gelegen kerncentrale, maar alles met de plannen om de Antwerpse haven uit te breiden! Daardoor zou op de plaats van het dorp een havendok komen. Of het er ooit nog van gaat komen is nog altijd onzeker, maar dat is wel de enige reden hoor. Met de kerncentrale is er geen enkel probleem..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s