Straatfotografie,wat niet en wat zeker wél mag!

Als beroepsfotograaf en fotojournalist heb je maar al te vaak te maken met mensen die jou het werk onmogelijk maken. Agenten die je verbieden foto’s te maken, terwijl ze hier totaal geen bevoegdheid voor hebben, maar ook gewone mensen op straat die vanuit een zekere angst niet op de foto willen en direct met allerlei rechten gaan schermen. Vandaag de dag gaan mensen er verkrampt mee om. En juist daarom heeft de Fotografenfederatie een heel handig boekje gemaakt wat precies vertelt wat jij wel en niet mag en wat een ander wel of niet mag verbieden. Dit boekje kreeg ik deze week. Een aanrader voor alle fotografen die regelmatig iets op straat doen!

img014

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s