Photokina..druk en een paar verrassingen..

27 september 2o16. Het was druk in Keulen afgelopen weekeinde bij de Photokina. Heel veel fotografen, waaronder veel hobbyisten verzamelden zich in de enorme hallen van de Kölner Messe om het laatste nieuws op fotografie- en filmgebied te bekijken. Daarnaast waren er demonstraties van nieuwe fotografietoepassingen als drones..

Enorme drukte bij de uitleenbalies van objectieven om uit te testen. Veel hobbyfotografen leenden een telelens en gingen dan op diverse stands modellen fotograferen. Diezelfde drukte zagen we terug bij de grote merken als Nikon, Canon en objectievenfabrikanten als Sigma. Even rustig iets bekijken of een objectief even testen was er nauwelijks bij. En dat is jammer, want de “look en feel” ontbreekt dan.

Toch waren er ook verrassingen. Grappige nieuwe manieren om foto’s te presenteren in een klein Duits standje, interessante 360 graden camera’s, een nieuw soort polaroid camera door Fuji en net als de afgelopen keren steeds meer Chinese fabrikanten met remakes van bijna alles. Jammer van die laatste stands is dat Chinezen echt moeten gaan begrijpen dat als er niemand in jouw stand Engels praat, en dus uitleg kan geven, het lastig wordt iets te verkopen.

Waren er hele grote verrassingen? Voor mijn gevoel niet. Tuurlijk. Betere objectieven, extra uitbreidingen van de productrange van camerafabrikanten, maar geen spectaculaire doorbraken. Het videodeel leek uitgebreid en de mate waarin drones getoond werden was echt anders dan voorheen…

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s